En Köpfri Dag
En köpfri dag
24 november 2017


 

Aktuellt · Blogg · Inspiration


 

Ny blogg från Adbusters

I väntan på att en ny fet webbplats skall landa på adbusters.se så har nätverket skapat en temporär blogg där alla medlemmar kan bidra med material. Gå med i Adbusters och visa dina adbusts eller posta annat intresant på den nya bloggen. Bollen är din.

http://adbusterssve.blogspot.com
www.adbusters.se

 

 

 

 


 

Festivalveckor med tema konsumtionssamhället

Teater Tribunalen, Hornsgatan 92 i Stockholm har festivalveckor med tema konsumtionssamhället och inbjuder till seminariet "Köp då, konsument!" lördagen den 21 maj klockan 15-18. I panelen sitter bland andra Christer Sanne, konsumtionsforskare på KTH och Pernilla Johnsson, företagsekonom vid Centrum för konsumentvetenskap vid Göteborgs universitet. De ska diskutera frågor som Har bojkotter någon effekt? Har konsumenten någon makt? Kan jag vara västerländsk och etisk? Var går reklamens gränser och har jag friheten att avskriva mig dessa meddelanden? Med lite tur dyker även någon från nätverket för En Köpfri Dag upp och snackar lite...

Läs mer ur festivalprogrammet på deras hemsida!

www.tribunalen.com

 

 

 

 


Whirl-filmen visas i Kista

Konstnären Lena Gustafsson som var initiativtagare till Sverigepremiären av Whirl-Mart (se rapporten från En Köpfri Dag 2004) visar Whirl-filmerna tillsammans med konstnären Lars Arrhenius mästerliga animerade film ”The Street”.

Utställningen pågår t.o.m. den 21 mars.

Läs mer

 

 

 


Sportlovs äventyr i Stockholm

Lördagen den 26 februari inleddes sportlovet för Stockholmskidsen med festivalen Jag:Konsument på Kulturhuset. Adbusters och En Köpfri Dag var givetvis där och representerade!

Läs mer

 

 


www.jagkonsument.se

 


Kalle Lasn intervjuad på CNN

CNN sände reklamfilmen för Buy Nothing Day och sedan intervjuade man Kalle Lasn, från Adbusters Media Foundation. Se Lasn prata sig varm om varför Buy Nothing Day behövs.

Se inslaget från CNN

 Kalle Lasn på CNN

 


BND med i P3´s Frank

Hör Gunilla Jägeberg tala om BND i programmet Frank.

Lyssna online:
Torsdagens program. I slutet av del ett.

Frank (programmet finns inte längre på sr.se)

 
 


Fler nyheter

upp